Supa crema cu chimen si galusti pufoase cu spanac si morcov

Galusti pufoase din legume Intr-o supa delicioasa!

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Supa crema cu chimen si galusti pufoase cu spanac si morcov

Ingrediente

  • pentru supa
  • 2 cartofi mari
  • o ceapa rosie
  • un morcov
  • un pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • o bucatica telina
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de iaurt
  • 1/2 lingurita chimen
  • sare piper
  • ulei de masline
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • galusti spanac;un albus
  • un praf de sare
  • 3 bilute de spanac tocat (congelat)
  • o lingura cu varf de faina
  • galusti morcovi;Morcovul fiert din supa
  • un albus de ou
  • un praf de sarea
  • 2 linguri cu varf de faina

Mod de preparare

1 Se curata zarzavatul, se taie marunt si se pune la fiert, acoperit de apa cu un praf de sare, lingurita de amestec de legume si un strop de ulei de masline. Cand zarzavatul se fierbe bine, se presara cateva seminte de ghimen si oprim focul.Strecuram zarzavatul de supa,alegem tot morcovul si il dam departe,restul zarzavatului se da la blender si se dilueaza cu supa oprita pana obtinem consistenta dorita.

Preparam galustile de spanac astfel;maixam bine albusul cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare.Spanacul se stoarce bine de zeama si se presara in albus,adaugam si faina si dam deoparte.

Preparam galustile din morcov astfel;mixam albusul cu un praf de sare pana se intareste apoi adaugam morcovul blenduit si amestecam usor .Se adauga si faina in ploaie.

Se pune apa cu sare si cateva seminte de chimen sa fiarba si cu ajutorul unei lingurite punem galustile, adaugate in momentul cand clocoteste apa.Le lasam 5 minute sa fiarba apoi le intoarcem si mai lasam iarasi 5 minute si pe partea nefiarta,le scoatem cu o spumiera pe un platou.

Supa data la blender si lasata sa se racoreasca se drege cu cele 2 galbenusuri batute cu iaurtul.Supa se serveste cu galustile de zarzavat deasupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa finlandeza cu somon
3
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Ciorba de perisoare din carne de pui
4
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Biscuiţi cu nucă şi ciocolată
Bucataras.RO

Biscuiţi cu nucă şi ciocolată

Sunt un fel de işlere puţin modificate.Au fost foarte bune,poate doar ciocolata cam prea amăruie pentru gustul nostru.O...

Biscuiţi cu nucă şi ciocolată
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!