Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am facut cateva provizii in congelator cu ciuperci de padure, am zis sa combin cele doua delicatese.

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

Ingrediente

  • Supa de pui
  • 2 bucati radacina de patrunjel cu frunze
  • ½ dovleac placintar copt (aproximativ 700 gr)
  • 600-700 gr ciuperci craite (oparite si congelate)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 3 graunti de usturoi
  • 1 lingurita hribi uscati si macinati (se pune doar optional pentru a intensifica gustul ciupercilor)
  • 200 ml smantana dulce pentru gatit (nu fermentata)

Mod de preparare

Pentru inceput, spalati dovleacul, il taiati in felii si il puneti la copt intr-o tava mare cu hartie de copt.

Daca aveti o supa de pui, asteptati sa se coaca dovleacul, daca nu, o faceti pe loc, eu asa am procedat. Am avut un pui. Am indepartat pulpele, aripile si pieptul. Din ce a ramas, am facut o supa clara de pui. In supa strecurata, am pus morcovul, radacina de patrunjel cu tot cu frunze, ceapa si usturoiul. Am pus pe foc si am lasat pana radacinoasele au fost fierte. Am scos cu un cleste patrunjelul si ceapa, restul legumelor le-am lasat in oala. Am adaugat ciupercile care intre timp s-au dezghetat, dovleacul copt si curatat de coaja. Pentru ca dovleacul este deja copt, iar ciupercile au fost oparite in prealabil, nu a necesitat o fierbere indelungata. 15-20 minute au fost suficiente. In acest moment toate ingredientele sunt fierte suficient, deci putem sa trecem mai departe. Peste supa, adaugam 1 lingurita hribi uscati si macinati, apoi cu un mixer vertical, pasam bine toate ingredientele pana obtinem o supa crema fina. Punem oala pe foc, asezonam cu sare dupa gust, adaugam si smantana dulce si lasam sa dea in clocot. Supa este gata si o putem servi dupa preferinta, cu crutoane facute in casa. Sa va fie de bine!!!

Pentru crutoane: aveti nevoie de paine alba veche de una sau doua zile. Puteti sa taiati coaja daca doriti crutoane aspectuoase. Se taie feliile de paine in cuburi, se pun pe o tava cu hartie de copt, se stropesc cu ulei de masline, putina sare, piper, paprika afumata. Se amesteca, se da tava la cuptor pana cuburile de paine devin crocante…Se pot depozita in cutie de metal cu capac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie
Bucataras.RO

Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie

Primavara intra in vietile nostre cu pasi timizi se pare, sa o primim cu bratele deschise. Este 1 Martie si v-am adus un...

Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!