Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Pentru retete dietetice! Un preparat ce poate fi gatit in orice sezon al anului, mereu fiind la fel de sanatos si delicios!!!

Portii
2
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Ingrediente

  • 200 g spanac verde frunze
  • 200 g bacon afumat
  • 5 pua de prepelita
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1 lingurita de condimente uscate
  • sare
  • ulei de masline
  • 1 morcov mic
  • 1 radacina mica de partunjel

Mod de preparare

Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi, se spala in mai multe apre reci,apoi se dau intr-un clocot si se scurg de acea apa. Se pun din nou la fiert, acoperite de apa, impreuna cu ceapa curatata si taiata in patru, morcovul si radacina de patrunjel si un praf de sare. Dupa 10-15 minute de la primul clocot, se scurg de apa, se trec sub un jet de apa rece. Frunzele de spanac se toaca cu un cutit si apoi se blendeaza pana se obtine un piure fin. Se incinge uleiul si apoi se rumeneste baconul taiat cubulete mici, se scoate din ulei dupa ce s-a rumenit si in acel ulei, adaugam piureul de spanac, il condimentam si adaugam si lingurita de legume deshidrate fara sare, se adauga si un pic de apa, se potriveste dupa gust si se lasa sa fiarba, la foc mic, pana ce se leaga un pic. Daca dorim, se poate adauga si o lingura de smantana pentru gatit (eu nu am avut). Servim fierbinte cu ouale de prepelite posate (se pun la fiert cand apa clocoteste, dupa ce le-am spart sau mai pe romaneste, le facem oua ochiuri romanesti, in apa) si bucatelele crocante de bacon. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
4
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
5
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Parteneri
Rulouri Ceva fin cu oua fierte si pasta de masline
Bucataras.RO

Rulouri Ceva fin cu oua fierte si pasta de masline

Chiar delicioase aceste rulouri....

Rulouri Ceva fin cu oua fierte si pasta de masline
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!