Supa crema de usturoi

Se curata ceapa si se taie marunt. Se incalzeste untul in care se rumeneste usor ceapa. Se curata usturoiul, se taie in 4 pe lungime si se rumeneste u

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapa medie
  • 2 linguri unt
  • 12 catei usturoi
  • 2 linguri faina
  • 0.750 litri supa
  • 250 gr smanatana groasa (Creme double/Mascarino)
  • 4 baghete feliate (aprox 1 cm lat)
  • sare
  • piper macinat proaspat
  • nucsoara (cat iei intre degete)/proaspata
  • 1 lingura suc lamaie
  • 2 linguri cascaval Emmentaller sau Appenzeller ras proaspat
  • 1 lingura oregano

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie marunt. Se incalzeste untul in care se rumeneste usor ceapa. Se curata usturoiul, se taie in 4 pe lungime si se rumeneste usor impreuna cu ceapa. Se amesteca faina pana devine aurie, apoi se adauga supa si crema double (smanatana), se pune capacul pe oala si se lasa sa fiarba incet aprox. 20 minute. Se incalzeste cuptorul la 250* C si se rumenesc baghetele. Optional se pot rumeni apoi in tigaie cu unt cu usturoi. Supa se amesteca cu mixerul, apoi se adauga sare, piper, nucsoara, sucul de lamaie si se toarna in patru castronlele (farfurii adanci) printr-o strecuratoare.

Se adauga painea si branza deasupra si se baga la cuptor sau grill pana devine auriu-maroniu.
Inainte de a servi, se presara oregano pe deasupra. In restaurantele cu traditie in Austria in loc de farfurii/ castronele, se serveste in chifle mari din paine neagra, cu coaja groasa, scobite, si cu capacul lasat (ca la rosiile umplute). De asemenea se adauga frunze de usturoi salbatic taiat marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Ciorbita de perisoare cu amestec de legume
Bucataras.RO

Ciorbita de perisoare cu amestec de legume

Ciorbita de ''verisoare'' dulci cu legume pline de vitamine,intareste sistemul imunitar ( sper ca am zis un adevar,ramane de...

Ciorbita de perisoare cu amestec de legume
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!