Intotdeauna cand fac pilaf sau ciulama, cu legumele folosite pt zeama fac si o supa crema delicioasa si versatila care poate fi facuta in fel si fel de combinatii sau prezentari.
Se curata legumele si se feliaza grosier. Puiul se portioneaza. Se pune apa la fiert, cam 4 litri. Cand fierbe apa, se adauga puiul si se spumeaza bine. Apoi se pun legumele si se fierb cam 30 min. Se scot legumele, se blendeaza, se subtiaza cu stock de pui pana la consistenta dorita.
Separat se prajesc felii de carnat. Cat au fiert legumele, am facut si crutoanele, in cuptor, la 150 grade C, din feliile de paine frecate cu usturoi si unse cu ulei de masline, taiate cuburi si uscate foarte putin de data aceasta, pt ca nepotelul meu nu le papa uscate. Se pun in supa feliile de carnat, crutoanele si verdeata. Optional se poate pune si smantana sau suc de rosii.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeHranitor si dietetic!!!
Supa crema de legume si ardei coptO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii