Supe si ciorbe

Reteta Supa crema de legume si linte

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 10m 
gatire reteta 35m 
Burcea Vasilica postat de
Postat pe: 10-02-2019
Adaugă în cartea de bucate
supa crema pentru zile reci

ingrediente

4 portii

   300 gr linte rosie
   1 fir de praz
   10 bucati rosii prunisoare uscate
   1 morcov
   1 lingurita boia dulce afumata
   1 lingurita curcuma
   2 linguri ulei de masline
   Sare
   piper mozaic
   1.5 l apa
   1 lamaie pentru servire

mod de preparare

Se curata, se spala si se toaca marunt morcovul si prazul, apoi se pun la calit in putin ulei de masline.
Se taie in jumatati rosiile uscate si se adauga peste morcov si praz, se condimenteaza cu boia dulce afumata, curcuma, sare si piper mozaic proaspat macinat. Se amesteca bine si se adauga lintea rosie care a fost spalata si scursa in prealabil.
Se adauga 1.5 l apa si se lasa la fiert 35-40 de min.Dupa ce a fiert supa se paseaza cu blendedrul pana capata o textura cremoasa.
Se toarna supa in boluri si se serveste cu felii de lamaie alaturi.
Pofta buna !
Incearca si Ciorba de spanac cu papara de oua si slanina
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume si linte" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe si ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.