Am pregatit iepure in foarte multe feluri, dar acesta-i preferatul meu. Am incercat sa evadez din banala reteta de iepure la cuptor si sa fac o tocanita cu sos alb.
Lasa fileurile la marinat cca o ora, intr-un castron cu 2 linguri de ulei de masline sau struguri, cele 2 linguri de fresh de lamaie, 3-4 firicele de cimbru proaspat si putina sare.
Pune supa de pui pe foc si poseaza pulpele de iepure in aceasta, cca o ora. Daca nu ai supa de pui, atunci pune 2 litri de apa pe foc, impreuna cu 2 morcovi, 1 telina, 1 praz sau o ceapa, 2 bucati de pastarnac si sare. Astfel iepurele va prinde gust mult mai bun.
Taie ciupercile in 4, toaca ceapa cubulete, iar usturoiul taie-l in 2, pe lungime. Adauga unt si ulei de masline intr-o tigaie incapatoare.
Cand s-a incins uleiul soteaza ceapa, usturoiul si cimbru pentru cateva zeci de secunde. Adauga ciupercile si potriveste de sare si piper alb. Scoate usturoiul inainte sa devina maro. Stinge cu vinul alb si lasa-l sa se reduca.
Adauga putina supa din cea in care se poseaza iepurele si amesteca.
Las-o sa se reduca si adauga smantana.
La scurt timp adauga si 1 lingura si 1/2 de mustar cu miere sau cu boabe. Amesteca bine.
Ia apoi tigaia de pe foc.
Odata posate, scoate pulpele de iepure pe un tocator si lasa-le sa se raceasca putin. De indata ce s-au mai racit, scoate carnea de pe oase.
Taie file-urile de iepure rondele si incinge putin ulei de masline intr-o tigaie.
Adauga cuburile de pancetta sau bacon si soteaza-le impreuna cu file-urile. Adauga la sfarsit si carnea de pe pulpele posate.
Cand au devenit aurii, le punem in tigaie peste ciuperci.
Pune inapoi tigaia pe foc mic.
Toaca patrunjelul si coriandrul si adauga-le in tigaie. Daca nu ai coriandru proaspat, poti renunta la el. La sfarsit de tot, adauga si scortisoara.
Poti servi acest preparat cu cartofi natur, gnocchi proaspeti sau chiar paste proaspete.
Eu le voi servi alaturi de o portie de fettuccine. Imi place la nebunie aceasta combinatie.
Urmareste intregul mod de preparare si in reteta video. Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macM-am gandit sa sarbatorim intr-un mod placut inceputul verii astronomice sau solstitiul de vara si sa pregatim o tarta...
Aperitiv tarta floarea soarelui cu spanacIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii