Aluaturi

Reteta Aluat moldovenesc de placinta

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Faina impreuna cu untul se amesteca intr-un castron, apoi se adauga drojdia dizolvata in 3 linguri lapte caldut, amestecat cu o lingura faina si o li

ingrediente

   500 gr faina
   3 galbenusuri
   120 gr unt
   3 linguri zahar
   20 gr drojdie
   1 plic zahar vanilat
   3 linguri smantana
   lapte
Pentru umplutura:
   700 gr branza de vaci
   3 linguri smantana
   150 gr zahar
   3 galbenusuri
   2 linguri faina
   6 albusuri spuma
   2 plicuri zahar vanilat

mod de preparare




Faina impreuna cu untul se amesteca intr-un castron, apoi se adauga drojdia dizolvata in 3 linguri lapte caldut, amestecat cu o lingura faina si o lingurita zahar. Se pune apoi lapte, pana se obtine un aluat moale. Separat se unge o tava de placinta cu unt si se intinde aluatul. Deasupra se pune umplutura de branza de vaci. Acesata se intinde peste foaia de placinta si se baga in cuptorul incalzit, la copt.
Se serveste dupa ce s-a racit.


Alte retete:





Cartofi la cuptor


Chiftele


Placinta de dovleac
Incearca si Cornuri de brutar
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat moldovenesc de placinta" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.