Aluat pentru placinte si strudele (de post)

In primul rand se pregateste ciulamaua din faina si margarina. Se topeste la foc mic margarina, iar cand clocoteste se ia de pe foc si se incorporeaza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Aluat pentru placinte si strudele (de post)

Ingrediente

  • Pentru foaie avem nevoie de:
  • 20 linguri ulei
  • 40 linguri apa
  • 6 cani de faina (250 ml)
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • Penru ciulama avem nevoie de:
  • 2 pachete margarina
  • 2 cani faina
  • Din aceste cantitati iti ies doua tavi mari de placinta
  • Umplutura:
  • 1. dovleac copt amestecat cu zahar (200 g) si un plic de zahar vanilat
  • 2. mere rase calite cu zahar
  • zahar vanilat si scortisoara
  • 3 linguri gris

Mod de preparare

In primul rand se pregateste ciulamaua din faina si margarina.

Se topeste la foc mic margarina, iar cand clocoteste se ia de pe foc si se incorporeaza cele doua cani de faina. Se da compozitia la rece.

Pentru foaie, se cerne faina, cele 6 cani, se presara sarea si se adauga treptat uleiul si apa.

Se obtine un aluat potrivit, care se intinde intr-o foaie cat mai subtire cu ajutorul degetelor.

Se unge cu ciulamaua racita, se intorc marginile foii formandu-se un dreptunghi si se ruleaza.

Se pliaza marginile sub rulou, si se da la rece pentru 20 de minute.

Se taie in patru si se intind patru foi potrivit de subtiri.

Pentru placinta cu dovleac, se intinde prima foaie, se inteapa usor, se presara o lingura gris, se asaza umplutura si a doua foaie.

Se taie, dupa preferinte, se unge cu ulei si se da la cuptor pentru 50-60 de minute la foc potrivit.

Fierbinte, se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

Pentru strudele se intinde foaia, se asaza merele (care au fost calite si amestecate cu zahar, zahar vanilat, scortisoara, doua linguri gris) la margine si se ruleaza.

Se asaza in tava la distanta de 1cm, se taie, se ung cu ulei si se coc 50-60 de minute.


Pofta buna!

Reteta Aluat pentru placinte si strudele a fost propusa de elena-simona pe forum culinar.ro

Alte retete de post gasiti aici:

Strudel croco-zemos cu visine si alune (de post),

Melcisori cu nuca (de post)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare din carne de pui
3
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
4
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
5
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Parteneri
Prajitura Madness
Bucataras.RO

Prajitura Madness

E prajitura cu fanta si pentru ca am folosit fanta madness si cirese i-am spus,asa de dimineata,''Prajitura Madness''.....am...

Prajitura Madness
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!