Pe tava unsa cu unt se cladesc doua-trei foi, unse intre ele cu unt inmuiat pe foc, si se coc putin (7-8 minute) pana se rumenesc. Se scoate tava din
Pe tava unsa cu unt se cladesc doua-trei foi, unse intre ele cu unt inmuiat pe foc, si se coc putin (7-8 minute) pana se rumenesc. Se scoate tava din cuptor, se lasa sa se raceasca.
Se asaza un strat de nuca, apoi alte doua foi unse intre ele cu unt, inca un strat de nuca s.a.m.d., la sfarsit punandu-se ultimele doua foi.
Se taie baclavaua in patrate sau in romburi pana jos si se toarna deasupra untul ramas dupa ungerea filor, apoi se pune tava la cuptor si se coace 50-60 minute la foc potrivit.
Intre timp, se pregateste un sirop cu zaharul, vanilia si 3 pahare cu apa; siropul se leaga pe foc pana cand se obtine o consistenta moderata. Se scoate baclavaua din cuptor si se toarna peste ea siropul fierbinte.
Se serveste rece. Putem adauga deasupra fiecarei bucati o lingurita-doua din siropul care s-a lasat in tava.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii