Pe tava unsa cu unt se cladesc doua-trei foi, unse intre ele cu unt inmuiat pe foc, si se coc putin (7-8 minute) pana se rumenesc. Se scoate tava din
mod de preparare
Pe tava unsa cu unt se cladesc doua-trei foi, unse intre ele cu unt inmuiat pe foc, si se coc putin (7-8 minute) pana se rumenesc. Se scoate tava din cuptor, se lasa sa se raceasca.
Se asaza un strat de nuca, apoi alte doua foi unse intre ele cu unt, inca un strat de nuca s.a.m.d., la sfarsit punandu-se ultimele doua foi.
Se taie baclavaua in patrate sau in romburi pana jos si se toarna deasupra untul ramas dupa ungerea filor, apoi se pune tava la cuptor si se coace 50-60 minute la foc potrivit.
Intre timp, se pregateste un sirop cu zaharul, vanilia si 3 pahare cu apa; siropul se leaga pe foc pana cand se obtine o consistenta moderata. Se scoate baclavaua din cuptor si se toarna peste ea siropul fierbinte.
Se serveste rece. Putem adauga deasupra fiecarei bucati o lingurita-doua din siropul care s-a lasat in tava.
Incearca si Placinta cu loboda si marar
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava de Anul Nou" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe