Aluaturi

Reteta Cornuri cu unt

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 30m 
Bucataria Corinei postat de
Postat pe: 29-08-2017
Adaugă în cartea de bucate
Ce pot spune decat ca sunt innebunita dupa cornuri…de tot felul… din aluat cat mai fraged si cat mai pufos…gen croissante. Asa ca, de ceva timp tot testez diferite aluaturi care, poate, poate seamana cu celebrul aluat foietaj care efectiv ti se topeste in gura de fraged ce e, dar care dureaza destul de mult de preparat, deoarece trebuie impaturit de multe ori si lasat la rece cam jumatate de ora intre  aceste impaturiri.
Ei, ma declar multumita de aceasta reteta…este un fel de shortcut al prepararii aluatului de foietaj si merge umplut cu aproape orice : telemea, gem,ciocolata, cascaval, ciuperci, mere etc. Eu le-am umplut cu telemea.

ingrediente

4 portii

   370 g faina
   150 g branza telemea
   230 ml lapte
   40 g unt
   100 ml ulei
   1 ou
   1 lingura zahar
   1 lingura drojdie uscata
   1 praf sare
   mac

mod de preparare

Amestecam faina, zaharul si drojdia uscata. Peste acest amestec adaugam laptele caldut putin cate putin.
Apoi adaugam uleiul , albusul de ou si sarea. Amestecam totul cu o lingura pana incoporam si uleiul in aluat.Aluatul obtinut este destul de moale asa ca vom mai adauga putina faina (aprox. 3 linguri) pana cand acesta are o consistenta nelipicioasa.
Asezam aluatul pe blatul de lucru, pudram cu faina si framantam aluatul de cateva ori.
Asezam aluatul intr-un bol pe care il ungem cu putin ulei, acoperim bolul cu folie de plastic si lasam aluatul sa creasca aprox. 30 minute.
Scoatem aluatul din bol, ii dam forma de baton si il impartim in 8 bucati.
Luam fiecare bucata si o modelam in forma de bila.
Vom intinde fiecare bila de aluat. Dupa ce le intindem pe toate le ungem cu unt si le punem una peste alta (foaie, unt, foaie, unt etc.). Lasam aluatul sa se odihneasca aproximativ 15 minute.
Dupa ce aluatul s-a odihnit il putem intinde intr-o foaie mare rotunda pe care o taiem in triunghiuri.
Le putem umple cu: branza, gem, ciocolata, mere, ciuperci etc.
Ungem cornurile cu galbenus (il diluam cu putina apa) si le presaram cu mac sau susan. Lasam cornurile sa se odihneasca in tava pentru aproximativ 15 minute
Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem cornurile la 200 C pentru aprox. 20 – 30 minute.
Cand suprafata cornurilor este usor rumenita le putem scoate si gusta cu mare pofta alaturi de o ceasca de cafea sau ceai.
Incearca si Galuste cu prune sau marmelada
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu unt" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Alte retete cu:
reteta de cornuri
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.