Aluaturi

Reteta Cornuri de brutar

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Cornurile de brutar sunt absolut delicioase. Daca va aduceti aminte din copilarie de cornurile cu coaja crocanta si miez care se rupe fasii, atunci inseamna ca aceasta este reteta de cornuri pe care o cautati.

ingrediente

   300 ml apa calduta
   500 de grame de faina
   4 linguri de supa pline cu ulei
   1 lingura cu zahar
   1 lingurita de sare
   1 lingura rasa de drojdie granulata (sau un cub de 25 grame drojdie proaspata)
    
mai trebuie:
   ulei pentru uns
   sare grunjoasa pentru presarat
   galbenus (sau ou) pentru deasupra.

mod de preparare

- Drojdia si zaharul se amesteca si se dilueaza cu putina apa calduta (din totalul de 300 ml), apoi se framanata cu toate ingredientele sau se azvarlesc toate de-a valma in masina de paine (sau robot) si i se da porunca acesteia sa faca toata treaba; - Indiferent cum se face trebusoara asta, manual sau cu ajutoare mecanice, trebuie putina atentie astfel incat aluatul sa fie elastic, potrivit de tare, cu o suprafata nu foarte lipicioasa, ceea ce depinde de calitatea fainii, uneori e necesar sa mai se adauge 1-2 linguri de faina in plus, alteori, dimpotriva, 1-2 linguri de apa. De data asta nu a mai trebuit adaugat nimic, aluatul obtinut s-a depus intr-un castron uns cu ulei si s-a depozitat timp de 30 de minute in cuptorul cu microunde , adica intr-un loc ferit de curent.




- Odata aluatul crescut, se aprinde cuptorul la 180 de grade.




- Aluatul se azvarle pe planul de lucru uns cu ulei, apoi se imparte in 8 pana la 12 mingiute cat mai egale




- Fiecare mingiuta se aplatizeaza cu palma, se unge cu ulei pe toata suprafata, se ruleaza, apoi se rasuceste si se innoada.




- Se tine cont de ordinea in care s-a facut ultima operatie, prima innodata va fi prima care trece la urmatoarea operatie;







- Fiecare fasie innodata se aplatizeaza cu sucitorul, in forma elipsoidala, mai lata la una dintre extremitati;




- Incepand din partea mai lata, se ruleaza cornurile;




- Se aseaza cornurile in tava acoperita cu hartie de copt;




- Se amesteca galbenusul cu o picatura de apa si se pensuleaza cornurile;




- urmeaza presararea cu sare grunjoasa a cornurilor unse cu gabenus din tava;




- Se introduc, deci, in cuptorul incins la 180 de grade, unde vor ramane 20-25 minute (se verifica gradul de rumenire).




Reteta de cornuri de brutar a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.


Serviti cornurile de brutar dupa ce s-au racorit putin.

Incearca si Tarta cu dovlecei si branza de oaie
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de brutar" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.