Cornuri de brutar

Cornurile de brutar sunt absolut delicioase. Daca va aduceti aminte din copilarie de cornurile cu coaja crocanta si miez care se rupe fasii, atunci inseamna ca aceasta este reteta de cornuri pe care o cautati.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cornuri de brutar

Ingrediente

  • 300 ml apa calduta;
  • 500 de grame de faina;
  • 4 linguri de supa pline cu ulei;
  • 1 lingura cu zahar;
  • 1 lingurita de sare;
  • 1 lingura rasa de drojdie granulata (sau un cub de 25 grame drojdie proaspata);
  •  
  • mai trebuie:
  • ulei pentru uns;
  • sare grunjoasa pentru presarat;
  • galbenus (sau ou) pentru deasupra.

Mod de preparare

- Drojdia si zaharul se amesteca si se dilueaza cu putina apa calduta (din totalul de 300 ml), apoi se framanata cu toate ingredientele sau se azvarlesc toate de-a valma in masina de paine (sau robot) si i se da porunca acesteia sa faca toata treaba; - Indiferent cum se face trebusoara asta, manual sau cu ajutoare mecanice, trebuie putina atentie astfel incat aluatul sa fie elastic, potrivit de tare, cu o suprafata nu foarte lipicioasa, ceea ce depinde de calitatea fainii, uneori e necesar sa mai se adauge 1-2 linguri de faina in plus, alteori, dimpotriva, 1-2 linguri de apa. De data asta nu a mai trebuit adaugat nimic, aluatul obtinut s-a depus intr-un castron uns cu ulei si s-a depozitat timp de 30 de minute in cuptorul cu microunde , adica intr-un loc ferit de curent.

- Odata aluatul crescut, se aprinde cuptorul la 180 de grade.

- Aluatul se azvarle pe planul de lucru uns cu ulei, apoi se imparte in 8 pana la 12 mingiute cat mai egale

- Fiecare mingiuta se aplatizeaza cu palma, se unge cu ulei pe toata suprafata, se ruleaza, apoi se rasuceste si se innoada.

- Se tine cont de ordinea in care s-a facut ultima operatie, prima innodata va fi prima care trece la urmatoarea operatie;

- Fiecare fasie innodata se aplatizeaza cu sucitorul, in forma elipsoidala, mai lata la una dintre extremitati;

- Incepand din partea mai lata, se ruleaza cornurile;

- Se aseaza cornurile in tava acoperita cu hartie de copt;

- Se amesteca galbenusul cu o picatura de apa si se pensuleaza cornurile;

- urmeaza presararea cu sare grunjoasa a cornurilor unse cu gabenus din tava;

- Se introduc, deci, in cuptorul incins la 180 de grade, unde vor ramane 20-25 minute (se verifica gradul de rumenire).

Reteta de cornuri de brutar a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.


Serviti cornurile de brutar dupa ce s-au racorit putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii
Bucataras.RO

Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii

Tort aniversar: La multi ani,Madalina ! Ciocolata, ness, jeleu de coacaze rosii Pentru Reteta de tort cu crema de unt...

Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola