Cornurile de brutar sunt absolut delicioase. Daca va aduceti aminte din copilarie de cornurile cu coaja crocanta si miez care se rupe fasii, atunci inseamna ca aceasta este reteta de cornuri pe care o cautati.
- Drojdia si zaharul se amesteca si se dilueaza cu putina apa calduta (din totalul de 300 ml), apoi se framanata cu toate ingredientele sau se azvarlesc toate de-a valma in masina de paine (sau robot) si i se da porunca acesteia sa faca toata treaba; - Indiferent cum se face trebusoara asta, manual sau cu ajutoare mecanice, trebuie putina atentie astfel incat aluatul sa fie elastic, potrivit de tare, cu o suprafata nu foarte lipicioasa, ceea ce depinde de calitatea fainii, uneori e necesar sa mai se adauge 1-2 linguri de faina in plus, alteori, dimpotriva, 1-2 linguri de apa. De data asta nu a mai trebuit adaugat nimic, aluatul obtinut s-a depus intr-un castron uns cu ulei si s-a depozitat timp de 30 de minute in cuptorul cu microunde , adica intr-un loc ferit de curent.
- Odata aluatul crescut, se aprinde cuptorul la 180 de grade.
- Aluatul se azvarle pe planul de lucru uns cu ulei, apoi se imparte in 8 pana la 12 mingiute cat mai egale
- Fiecare mingiuta se aplatizeaza cu palma, se unge cu ulei pe toata suprafata, se ruleaza, apoi se rasuceste si se innoada.
- Se tine cont de ordinea in care s-a facut ultima operatie, prima innodata va fi prima care trece la urmatoarea operatie;
- Fiecare fasie innodata se aplatizeaza cu sucitorul, in forma elipsoidala, mai lata la una dintre extremitati;
- Incepand din partea mai lata, se ruleaza cornurile;
- Se aseaza cornurile in tava acoperita cu hartie de copt;
- Se amesteca galbenusul cu o picatura de apa si se pensuleaza cornurile;
- urmeaza presararea cu sare grunjoasa a cornurilor unse cu gabenus din tava;
- Se introduc, deci, in cuptorul incins la 180 de grade, unde vor ramane 20-25 minute (se verifica gradul de rumenire).
Reteta de cornuri de brutar a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.
Serviti cornurile de brutar dupa ce s-au racorit putin.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postPizza vegetariana su de post este foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta trebuie intai pregatit blatul de pizza.
Pizza vegetariana - de postSe oparesc maslinele, apoi se curata de samburi si se trec prin masina de tocat. Se adauga paine inmuiata si stoarsa si se...
Pasta de masline cu ceapaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiPentru aceasta reteta m-am inspirat de la Oana, numai ca am avut cirese mai multe si le-am inghesuit pe toate in aceasta...
Desert negresa cu nuci si cireseReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii