Aluaturi

Reteta Covrigei cu scortisoara si migdale

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru covrigeii cu scortisoara si migdale se moaie drojdia cu lapte caldut. Se cerne faina pe masa de aluat sau intr-un castron, se face loc la mijloc, se pune plamadeala.

ingrediente

   500 g faina
   250 g unt proaspat
   50 g zahar
   40 g drojdie
   1/2 ceasca lapte
   coaja rasa de lamaie
   1/2 lingurita sare
   1 lingurita scortisoara
   zahar si migdale pentru presarat deasupra.

mod de preparare

Pentru covrigeii cu scortisoara si migdale se moaie drojdia cu lapte caldut. Se cerne faina pe masa de aluat sau intr-un castron, se face loc la mijloc, se pune plamadeala, untul proaspat moale, zaharul, sarea, putina coaja rasa de lamaie. Se framanta bine si se lasa la cald sa creasca. Se presara masa cu faina amestecata cu putina scortisoara si se fac din aluat covrigei rotunzi. Se coc la foc bun. Cand sunt aproape gata, covrigeii cu scortisoara se ung cu unt si se presara cu zahar si cu migdale pisate.


Incearca si Galuste de aluat
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu scortisoara si migdale" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.