Din toate ingredientele se framanta o coca, dupa care se lasa la odihnit 15 minute. Apoi se intind foile, cat mai subtiri, se tot trage cu mana de capete, pana devin aproape transparente.
Compozitia o pregatiti dupa bunul plac.
Exemplu pentru o placinta cu branza:
500 g branza de vaci dulce
250 g telemea
un borcan iaurt mic
lapte (cat sa aiba compozitia consistenta moale, nu foarte moale)
coaja rasa de lamaie
5 oua
zahar vanilinat
Cu aceasta compozitie se umplu foile, se ruleaza la ambele capete, se ung cu galbenus de ou, se presara mac... A nu se uita uleiul pentru uns foile, inainte de rulare. Eu pun umplutura pe foi si apoi iau 2 linguri de ulei si stropesc cu ele foaia... dupa care rulez.
Se coace la 180 de grade, cca 30-40 min. Depinde de cuptor. Aveti grija sa nu se arda!
Reteta de foi de placinta umplute cu branza a fost propusa de ELAIDA pe forum culinar.
Foile de placinta pot fi umplute cu mere, dovleac, fructe, sau umpluturi sarate dupa bunul plac.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe