Aluaturi

Reteta culinara Haiosuri

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:10m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Haiosurile le putem prepara cu gem, nuca, mere, mac sau putem face saleuri sau pateuri.

ingrediente

   1 pahar de apa minerala
   5 linguri de smantana
   100 g vin natural
   2 oua
   700 g faina
   al doilea aluat se face din 400 g faina si 700 g grasime buna

mod de preparare

Pentru haiosuri se face primul aluat, apoi se face cel de-al doilea, din 400 g faina si 700 g grasime buna. Primul aluat se intinde pe planseta, in timp ce al doilea aluat se imparte in trei parti, dupa ochi. O parte o intindem peste primul aluat, apoi impaturim in trei si se lasa sa stea timp de 20 de minute; intindem si repetam inca de doua ori, dupa care il lasam sa stea timp de o ora. Cand se pun la copt, ungem cu ou si presaram pe deasupra mac, sare, delicat sau susan.


Haiosurile le putem prepara cu gem, nuca, mere, mac sau putem face saleuri sau pateuri.

Incearca si Sarailie cu nuci si sirop de zahar ars
Daca ti-a placut reteta noastra "Haiosuri" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite