Aluaturi

Reteta Paine broasca testoasa, crocodil

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Cum se face Painea cu faina integrala"
 
Se framanta un aluat moale si pufos din ingredientele date (nu se lipeste, dar nici nu e tare).
Se lasa aluatul sa creasca, la loc cald, ferit de cure

ingrediente

   500 g faina
   200 g lapte
   100 g apa
   20 g drojdie de bere
   10 g sare=2 lingurite
   30 g zahar
   75 g unt moale

mod de preparare

Se framanta un aluat moale si pufos din ingredientele date (nu se lipeste, dar nici nu e tare).Se lasa aluatul sa creasca, la loc cald, ferit de curenti de aer (in punga inchisa la gura)- o ora si jumatate.Se intinde aluatul in foaie dreptunghiulara; se impacheteaza in 3, aducand marginile deasupra; se impacheteaza din nou apoi se intinde aluatul din nou in foaie dreptunghiulara si se repeta impachetatul, ca prima data.






Pentru forma de broasca testoasa:


Se imparte aluatul in: 1 bucata 300 g =carapacea, 1 bucata 75 g =capul, 1 bucata 25 g= coada, 5 bucati de 50 g (4xpicioarele si 1-foaie cu gauri).


Se asaza picioarele testoasei in forma de X, capul si coada. Se pliaza usor capetele picioarelor , apoi se asaza corpul.


Din ultima bucata de 50 g ramasa, se intinde un cerc de marime usor mai mare decat sfera ce reprezinta corpul testoasei; cu ajutorul unei forme mici, rotunde, se perforeaza pe alocuri. Se lipeste peste corpul uns cu apa. Se cresteaza capetele picioarelor, cu foarfeca de bucatarie. Pentru ochi, se infing 2 cuisoare.


Se taie usor pentru gura, cu un cutit cu lama foarte subtire/cutter si se asaza o bucata de folie de aluminiu, pentru a ramane deschisa la copt. Se unge cu ou.


Se coace 25-30 minute, la 180 grade C.(!!Nu se lasa la crescut.)






Pentru forma de crocodil:


Se imparte aluatul in 4 bucati de 60 g= picioarele iar din restul de aluat se formeaza corpul.


Se asaza picioarele in forma de spic apoi se intorc la 90 grade- se pliaza. Se asaza corpul deasupra lor. Pentru ochi, se folosesc 2 cuisoare. Se cresteaza pentru gura si se fixeaza cu o bucata de folie de aluminiu. Pentru a da forma pielii de crocodil, se foloseste foarfeca si se ciupeste corpul. Se unge cu ou.


Se coace 25-30 minute, la 180 grade C.(!!Nu se lasa la crescut.)
Se poate consuma ca atare, ori puteti face sandvichuri. Reteta propusa de PaulaM


Alte retete recomandate:
Incearca si Blini
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine broasca testoasa, crocodil" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.