Paine broasca testoasa, crocodil

Se framanta un aluat moale si pufos din ingredientele date (nu se lipeste, dar nici nu e tare). Se lasa aluatul sa creasca, la loc cald, ferit de cure

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Paine broasca testoasa, crocodil

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 g lapte
  • 100 g apa
  • 20 g drojdie de bere
  • 10 g sare=2 lingurite
  • 30 g zahar
  • 75 g unt moale

Mod de preparare

Se framanta un aluat moale si pufos din ingredientele date (nu se lipeste, dar nici nu e tare).Se lasa aluatul sa creasca, la loc cald, ferit de curenti de aer (in punga inchisa la gura)- o ora si jumatate.Se intinde aluatul in foaie dreptunghiulara; se impacheteaza in 3, aducand marginile deasupra; se impacheteaza din nou apoi se intinde aluatul din nou in foaie dreptunghiulara si se repeta impachetatul, ca prima data.


Pentru forma de broasca testoasa:

Se imparte aluatul in: 1 bucata 300 g =carapacea, 1 bucata 75 g =capul, 1 bucata 25 g= coada, 5 bucati de 50 g (4xpicioarele si 1-foaie cu gauri).

Se asaza picioarele testoasei in forma de X, capul si coada. Se pliaza usor capetele picioarelor , apoi se asaza corpul.

Din ultima bucata de 50 g ramasa, se intinde un cerc de marime usor mai mare decat sfera ce reprezinta corpul testoasei; cu ajutorul unei forme mici, rotunde, se perforeaza pe alocuri. Se lipeste peste corpul uns cu apa. Se cresteaza capetele picioarelor, cu foarfeca de bucatarie. Pentru ochi, se infing 2 cuisoare.

Se taie usor pentru gura, cu un cutit cu lama foarte subtire/cutter si se asaza o bucata de folie de aluminiu, pentru a ramane deschisa la copt. Se unge cu ou.

Se coace 25-30 minute, la 180 grade C.(!!Nu se lasa la crescut.)


Pentru forma de crocodil:

Se imparte aluatul in 4 bucati de 60 g= picioarele iar din restul de aluat se formeaza corpul.

Se asaza picioarele in forma de spic apoi se intorc la 90 grade- se pliaza. Se asaza corpul deasupra lor. Pentru ochi, se folosesc 2 cuisoare. Se cresteaza pentru gura si se fixeaza cu o bucata de folie de aluminiu. Pentru a da forma pielii de crocodil, se foloseste foarfeca si se ciupeste corpul. Se unge cu ou.

Se coace 25-30 minute, la 180 grade C.(!!Nu se lasa la crescut.)


Se poate consuma ca atare, ori puteti face sandvichuri. Reteta propusa de PaulaM

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de vacuta
3
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
4
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Ciorba de legume cu perisoare
5
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Parteneri
Aperitive festive
Bucataras.RO

Aperitive festive

Mereu ne gandim ce sa punem pe masa de sarbatori, asa ca am facut o serie de aperitive gustoase si rapide. 

Aperitive festive
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!