Se framanta un aluat moale si pufos din ingredientele date (nu se lipeste, dar nici nu e tare). Se lasa aluatul sa creasca, la loc cald, ferit de cure
Se framanta un aluat moale si pufos din ingredientele date (nu se lipeste, dar nici nu e tare).Se lasa aluatul sa creasca, la loc cald, ferit de curenti de aer (in punga inchisa la gura)- o ora si jumatate.Se intinde aluatul in foaie dreptunghiulara; se impacheteaza in 3, aducand marginile deasupra; se impacheteaza din nou apoi se intinde aluatul din nou in foaie dreptunghiulara si se repeta impachetatul, ca prima data.
Pentru forma de broasca testoasa:
Se imparte aluatul in: 1 bucata 300 g =carapacea, 1 bucata 75 g =capul, 1 bucata 25 g= coada, 5 bucati de 50 g (4xpicioarele si 1-foaie cu gauri).
Se asaza picioarele testoasei in forma de X, capul si coada. Se pliaza usor capetele picioarelor , apoi se asaza corpul.
Din ultima bucata de 50 g ramasa, se intinde un cerc de marime usor mai mare decat sfera ce reprezinta corpul testoasei; cu ajutorul unei forme mici, rotunde, se perforeaza pe alocuri. Se lipeste peste corpul uns cu apa. Se cresteaza capetele picioarelor, cu foarfeca de bucatarie. Pentru ochi, se infing 2 cuisoare.
Se taie usor pentru gura, cu un cutit cu lama foarte subtire/cutter si se asaza o bucata de folie de aluminiu, pentru a ramane deschisa la copt. Se unge cu ou.
Se coace 25-30 minute, la 180 grade C.(!!Nu se lasa la crescut.)
Pentru forma de crocodil:
Se imparte aluatul in 4 bucati de 60 g= picioarele iar din restul de aluat se formeaza corpul.
Se asaza picioarele in forma de spic apoi se intorc la 90 grade- se pliaza. Se asaza corpul deasupra lor. Pentru ochi, se folosesc 2 cuisoare. Se cresteaza pentru gura si se fixeaza cu o bucata de folie de aluminiu. Pentru a da forma pielii de crocodil, se foloseste foarfeca si se ciupeste corpul. Se unge cu ou.
Se coace 25-30 minute, la 180 grade C.(!!Nu se lasa la crescut.)
Se poate consuma ca atare, ori puteti face sandvichuri. Reteta propusa de PaulaM
Alte retete recomandate:
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiArdeii umpluti cu ciuperci sunt gustosi si extrem de simplu de preparat. Mai contin rosii, fulgi de ovaz, boia, sare si piper.
Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovazPentru crap rasol se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert. Se...
Crap rasolPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaAm primit aceste cosulete de hartie de la draga de Laura si normal ca imediat a trebuit sa fac ceva bun sa vi le arat si voua :)
Cupcakes cu cafeaReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii