Paine in straturi, Pan de Hojaldre

1. Amestecam toate ingredientele si lasam la crescut pana-si dubleaza volumul. 2. Framantam aluatul din ingredientele

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Paine in straturi, Pan de Hojaldre

Ingrediente

  • Maia:
  • 50 g faina 00
  • 30 g apa
  • 2 g drojdie de bere
  • 250 g faina
  • 125 g apa
  • 10 g drojdie de bere
  • ½ lg ulei
  • 5 g sare=1 lgt. rasa
  • 30 g ulei pentru uns

Mod de preparare

1. Amestecam toate ingredientele si lasam la crescut pana-si dubleaza volumul.

2. Framantam aluatul din ingredientele date si maia. Am lasat robotul sa framante pana s-a desprins de pe pereti.

3. Fiind un aluat foarte bun, asta s-a intamplat foarte repede. (faina de aici fiind mai umeda, poate va mai fi nevoie de ceva lichid in plus, sa iasa un aluat moale si pufos la atingere, nelipicios)

Lasam 15-20 minute, acoperit, sa se odihneasca.

4. Dupa 20 minute:

5. Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul in foaie subtire, cu sucitorul (~20x50 cm), ungem cu jumatate din cantitatea de ulei, fara sa atingem marginile.

6. Pliem, aducand marginile catre centru

7. si apoi pliem din nou la jumatate( avem 4 straturi).

8. Presam bine marginile, presaram din nou faina pe masa de lucru si pe aluat

9. si intindem din nou, cu ajutorul sucitorului in foaie subtire, de ~60x40 cm. Va iesi putin ulei...Ungem cu restul de ulei, fara a atinge marginile

10. Rulam lejer, nu strans (sa se observe straturile dupa ce creste)

11. asezam in tava, cu marginea cu care am incheiat ruloul dedesubt.

Cu ajutorul unui cutit cu lama foarte subtire si ascutit taiem in profunzime, de-a lungul ruloului, lasandu-l pe mijloc nedespicat (3 cm). Lasam liber si 2-3 cm pana la margine, nu taiem s-o despicam.

12. Ungem cu putin ulei

13. si lasam sa-ti dubleze volumul(~45-50 min.).

14. Lasam la cuptor 30-35 minute, la 200 grade C.

15. Eu as face 2 rulouri mai micute, ar fi mai elegante, sau unul singur mai lung, macar de 30 cm. Parca s-a latit prea tare...

Este foarte pufoasa, cu coaja usor crocanta.
Pofta buna!

Reteta propusa de PaulaM

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Prajitura cu portocale si migdale- Philips Multicooker
Bucataras.RO

Prajitura cu portocale si migdale- Philips Multicooker

Prajitura cu portocale si migdale- Philips Multicooker
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola