1. Amestecam toate ingredientele si lasam la crescut pana-si dubleaza volumul. 2. Framantam aluatul din ingredientele
1. Amestecam toate ingredientele si lasam la crescut pana-si dubleaza volumul.
2. Framantam aluatul din ingredientele date si maia. Am lasat robotul sa framante pana s-a desprins de pe pereti.
3. Fiind un aluat foarte bun, asta s-a intamplat foarte repede. (faina de aici fiind mai umeda, poate va mai fi nevoie de ceva lichid in plus, sa iasa un aluat moale si pufos la atingere, nelipicios)
Lasam 15-20 minute, acoperit, sa se odihneasca.
4. Dupa 20 minute:
5. Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul in foaie subtire, cu sucitorul (~20x50 cm), ungem cu jumatate din cantitatea de ulei, fara sa atingem marginile.
6. Pliem, aducand marginile catre centru
7. si apoi pliem din nou la jumatate( avem 4 straturi).
8. Presam bine marginile, presaram din nou faina pe masa de lucru si pe aluat
9. si intindem din nou, cu ajutorul sucitorului in foaie subtire, de ~60x40 cm. Va iesi putin ulei...Ungem cu restul de ulei, fara a atinge marginile
10. Rulam lejer, nu strans (sa se observe straturile dupa ce creste)
11. asezam in tava, cu marginea cu care am incheiat ruloul dedesubt.
Cu ajutorul unui cutit cu lama foarte subtire si ascutit taiem in profunzime, de-a lungul ruloului, lasandu-l pe mijloc nedespicat (3 cm). Lasam liber si 2-3 cm pana la margine, nu taiem s-o despicam.
12. Ungem cu putin ulei
13. si lasam sa-ti dubleze volumul(~45-50 min.).
14. Lasam la cuptor 30-35 minute, la 200 grade C.
15. Eu as face 2 rulouri mai micute, ar fi mai elegante, sau unul singur mai lung, macar de 30 cm. Parca s-a latit prea tare...
Este foarte pufoasa, cu coaja usor crocanta.
Pofta buna!
Reteta propusa de PaulaM
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postPasca fara aluat este un preparat pentru meniul de Paste traditional. La baza retetei stau urmatoarele ingrediente: branza de...
Pasca fara aluatNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseChiftelutele marinate la slow-cookerul Crock-Pot, gatite incet, la temperatura scazuta, pastreaza gustul desavarsit al carnii...
Chiftelute marinate de pui la slow cooker-ul Crock-Pot 3.5 l ManualReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii