Pasca traditionala este nelipsita la masa de Paste, fiind un dulce, desi consistent, destul de lejer. urmareste reteta de pasca si prepar-o si tu.
Aluatul:
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,sa nu fie reci.
Laptele il punem putin pe foc cat sa fie caldut.
Intr-un lighean punem faina.
In mijlocul ei facem o gaura.
Drojdia o frecam cu o lingurita zahar si un strop ulei.
Acesta o turnam in gaura facuta in faina si o lasam 10 minute sa creasca.
Galbenusurile le mixam cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste.
Peste galbenusuri punem si untul la temperatura camerei si il mai mixam putin.
Turnam galbenusurile batute peste faina si amestecam putin cu mainile.
Punem si smantana, esenta,coaja rasa de portocala si sarea.
Amestecam bine, apoi incepem sa framantam cu laptele caldut,putin cate putin.
Cand terminam de framantat bine ne stropim putin mainile cu ulei si il mai framantam vreo 5 minute.
Il acoperim cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit.
Umplutura:
Stafidele le punem la inmuiat in apa calda cu o esenta de rom.
Galbenusurile si cu ouale intregi le batem spuma cu zaharul pudra.
Punem intr-un bol branza.
Peste adaugam ouale batute, smantana, coaja de lamaie, zaharul vanilat si esenta.
Le amestecam bine iar la urma punem si grisul.
Acum ne apucam de asamblat pasca:
Ungem tavile cu putina margarina si le tapetam cu hartie de copt.
Impartim aluatul in trei.
Facem cate o foaie subtire din fiecare si o asezam in tava, inclusiv pe pereti si o intepam cu o furculita.
Umplem cu branza (pe care o impartim tot in 3 parti egale, daca aveti tavile de aceeasi marime).
Deasupra facem diverse modele din aluat:cruce, pasarele, impletituri, orice va place.
Batem spuma 2 oua si cu acestea ungem pastile.
Le coacem rand pe rand in cuptorul incins, la o temperatura potrivita ,cam 1ora sta in cuptor fiecare.
Cand le scoatem din cuptor le ungem cu un amestec din apa,zahar si putin ulei.
Le acoperim cu niste coli de hartie apoi cu multe prosoape, pentru a fi fragede.
Dupa ce se racesc se pastreaza in folie alimentara.
* Doresc sa testez produsele philips pentru ca sunt de mare calitate si mai ales ca imi lipseste un mixer de mana si tare imi doresc. As toca, taia totul mai repede, Preparatele le-as pregati intr-un timp mai scurt si timpul ramas l-as folosi iesind la plimbari, as sta mai mult in compania celor dragi si as putea testa si mai multe retete!!
Pasca traditionala se serveste la masa traditionala de Paste, impreuna cu cei dragi.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaA fost un pranz delicios!
Rulade din foi de lasagna cu ficatei de puiReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii