Aluaturi

VIDEOReteta Placinta cu dovleac

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 28-10-2016
Adaugă în cartea de bucate
Pentru aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ustensile: razatoare, oala, castron, sucitor, tava dreptunghiulara de 20x30 cm, o pensula pentru uns si un cutit.

ingrediente

8 portii

Pentru aluat:
   500 ml apa rece
   2-3 linguri ulei
   1 lingurita otet
Pentru umplutura:
   1,5 kg dovleac ras
   100-150 gr zahar
   20 gr unt
   1-2 lingurite scortisoara
   1 lingurita esenta de rom
   plus zahar pudra pentru décor
   ulei pentru uns tava00 g faina 3
Curata dovleacul si da-l pe razatoarea cu ochiuri mari sau in robotul de bucatarie. Cantareste apoi 1,5 kg si pune-l intr-o oala incapatoare impreuna cu zaharul si untul.

  • Lasa-l sa fiarba pana se inmoaie si scade toata zeama lasata. Dupa ce opresti focul adauga esenta de rom si scortisoara. Astfel, eviti ca dovleacul sa devina amar! Lasa-l sa se raceasca si pregateste aluatul.

  • Pune putina sare peste faina, fa o adancitura in mijloc si pune otetul si uleiul. Otetul va face aluatul fraged!

  • Toarna apoi apa rece si framanta aluatul pana devine elastic si pufos. Nu este nevoie sa il lasi la crescut!

  • Imparte-l in patru, presara faina pe masa si intinde pe rand cate o foaie dreptunghiulara si subtire, pe care o ungi cu putin ulei. Imparte si compozitia de dovleac in patru si umple foile. Intinde dovleacul pe toata foaia, apoi ruleaz-o usor pana obtii un rulou, sigiland bine capetele, ca sa nu iasa compozitia.

  • Pune rulourile de placinta in tava unsa cu ulei si taie placinta in bucati cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Unge rulourile cu ulei, astfel, placinta va fi crocanta.

  • Coace placinta cu dovleac in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra. Dupa ce s-a racit putin, poti sa o pudrezi cu zahar pudra.



  • " />

    mod de preparare

    1. Curata dovleacul si da-l pe razatoarea cu ochiuri mari sau in robotul de bucatarie. Cantareste apoi 1,5 kg si pune-l intr-o oala incapatoare impreuna cu zaharul si untul.

    2. Lasa-l sa fiarba pana se inmoaie si scade toata zeama lasata. Dupa ce opresti focul adauga esenta de rom si scortisoara. Astfel, eviti ca dovleacul sa devina amar! Lasa-l sa se raceasca si pregateste aluatul.

    3. Pune putina sare peste faina, fa o adancitura in mijloc si pune otetul si uleiul. Otetul va face aluatul fraged!

    4. Toarna apoi apa rece si framanta aluatul pana devine elastic si pufos. Nu este nevoie sa il lasi la crescut!

    5. Imparte-l in patru, presara faina pe masa si intinde pe rand cate o foaie dreptunghiulara si subtire, pe care o ungi cu putin ulei. Imparte si compozitia de dovleac in patru si umple foile. Intinde dovleacul pe toata foaia, apoi ruleaz-o usor pana obtii un rulou, sigiland bine capetele, ca sa nu iasa compozitia.

    6. Pune rulourile de placinta in tava unsa cu ulei si taie placinta in bucati cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Unge rulourile cu ulei, astfel, placinta va fi crocanta.

    7. Coace placinta cu dovleac in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra. Dupa ce s-a racit putin, poti sa o pudrezi cu zahar pudra.



    Incearca si Aluat pentru placinte si strudele (de post)
    Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa ii faci un review.
    Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

    Recomandari pentru tine si casa ta

    TRANSPORT GRATUIT
    pentru comenzi mai mari de 100 de lei
    PLATA IN RATE FARA DOBANDA
    pana la 12 rate
    Alte retete cu:
    placinta dovleac
    Incearca si alte reţete din categoria:
    Comentarii
    0 comentarii
    Autentificați-vă pentru a posta comentarii
    newsletter

    Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

    Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.