A venit toamna, acopera-mi inima cu ceva ...Toamna cel mai frumos si bogat anotimp in care avem camara plina de bunatati printer care si merele zemoase si aromate din care pregatim cele mai gustoase placinte.
Se toarna intr-un lighean faina cernuta peste care se adauga sarea, zaharul, oul, drojdia si laptele caldut. Se framanta aluatul si se lasa la crescut cca 30 min. la caldura. Se spala si se curata merele, dupa care se dau la robot pe razatoare sau se rad pe razatoarea manuala. Se topeste untul intr-o cratita pe foc mic si se adauga marul ras si zaharul si se lasa pe foc pana se caleste marul. Intre timp aluatul a crescut si se fac placinte care se umplu cu marul calit. Placintele facute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la foc mic in cuptorul de la aragaz cca.25 -30min. Cand sunt gata se scot din cuptor si se presara deasupra zahar vanilat. Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataAm facut un inventar prin frigider si cu ce am gasit, am incropit o prajiturica tare buna si de sezon. Albusurile le aveam in...
Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeuraIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii