Aluaturi

Reteta Placinta cu mere cu aluat frantuzesc

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se prepara aluatul. Se curata merele, se dau prin razatoare si se calesc cu zaharul, untul si mirodeniile, pana scade bine sucul de fructe. Se intind

ingrediente

Pentru aluat:
   250 gr faina
   250 gr unt
   100 ml apa
   1 lingurita otet
   sare
Pentru umplutura:
   1 kg mere
   50 gr unt
   200 gr zahar
   vanilie
   scortisoara

mod de preparare

Se prepara aluatul. Se curata merele, se dau prin razatoare si se calesc cu zaharul, untul si mirodeniile, pana scade bine sucul de fructe. Se intinde foaia de aluat de 1 cm grosime si se imparte in doua. Se coc cele 2 foi pe fundul tavii, timp de 35 de minute. Cand sunt coapte, foile se lasa sa se raceasca si se pune intre ele umplutura de mere.



Se pudreaza cu zahar.

Alte retete de dulciuri:



Placinta cu mere

Placinta cu dovleac

Placinta cu branza

Incearca si Turte moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere cu aluat frantuzesc" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.