O retata absolut delicioasa.
Pasnelele sunt prunisoare mici galbene care se coc inca din vara, apoi se culeg, se spala, se scot samburii si se pun la foc fara zahar, se fierb pana scad, amestecandu-se mereu in ele sa nu se prinda. Asa se obtine un gem excelent cu o savoare aparte!
Se pune faina de grau intr-un vas si peste ea adaugam un ou, sarea si crema de unt.
Intr-un castron punem iaurtul, drojdia si zaharul si omogenizam bine, apoi turnam faina, facem un aluat suficient de tare si spre final adaugam uleiul si framantam pana se desprinde aluatul de pe vas.
Lasam aluatul sa se odihneasca cel putin o ora. Rupem apoi bucatele mici de aluat si facem foi subtiri pe care vom intinde gem, le rulam si le asezam intr-o tava rotunda incepand de la mijloc, spre margine.
Cand am terminat de asezat placinta in tava, ungem placinta cu un ou batut spuma si presuram mac peste ea. Dam tava la cuptorul incins si o lasam la copt circa o ora la foc potrivit. Cand s-a copt placinta o scoatem si o ungem cu miere de albine.
Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeHranitor si dietetic!!!
Supa crema de legume si ardei coptO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneAm fost duminica la un restaurant cu specific mexican si mi s-a deschis apetitul pentru retete mexicane:D Am inceput usor cu...
QuesadillaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii