Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Intr-un castron se amesteca toate branzeturile, zahar, sare, coaja rasa de lamaie, vanilie, oua 4 buc; se amesteca bine totul, impreuna cu borcanelul cu iaurt(125g). Se unge tava cu pensula cu unt topit, se pun foi de placinta in asa fel incat sa cada peste laturile tavii, se adauga cateva linguri cu branza, deasupra stafide, se acopera cu alte foi de placinta, se ung cu unt,se pune din nou branza si se procedeaza la fel pana se termina branza.
La final,se aduna in interior foile de placinta care au stat pe margini,deasupra se pun alte doua foi,se rastoarna amestecul de smantana (3linguri) cu oul ramas apoi la cuptor la 170grade 30min sau pana se rumeneste.
Dupa ce s-a copt,se taie si se pudreaza;are un gust senzational,mancata calda!
Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataPrăjitura cu gem de prune și aluat răzuit, este una din prăjiturile copilăriei pe care ne-o prepara mama, cu gem de...
Prajitura cu gem de prune si aluat razuitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii