Aluaturi

Reteta Poale-n brau

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se dizolva drojdia in laptele usor incalzit. Se aduga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald. Se freaca spuma doua gal

ingrediente

   500 g faina
   100 g untura
   4 galbenusuri
   100 g smantana
   60 g drojdie
   1/2 lingurita sare 300 ml lapte
   100 g zahar
   1 lingurita coaja de lamaie
   2-3 pachetele zahar vailat
   Umplutura: 250 g branza de vaci
   2 galbenusuri
   60 g smantana
   50 g zahar
   30 g gris fiert

mod de preparare

Se dizolva drojdia in laptele usor incalzit. Se aduga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald. Se freaca spuma doua galbenusuri cu zaharul si sarea. Se adauga maiaua, coaja de lamaie, vanilia si faina si se amesteca. Se framant aluatul timp de douazeci de minute, apoi se adauga, putin cate putin, untura calduta.

Se lasa sa creasca o ora, dupa care se intinde o foaie cam de 5 mm grosime. Se taie patratele de 8 x 8 cm pe care se pune umplutura si se aduna colturile opuse unul peste altul. Placintele se ung cu un galbenus batut si se asaza in tava unsa presarate cu zahar.

Se coc la foc slab primele zece minute, dupa care se continua coptul la foc potrivit. Cand sunt gata, se presara cu zahar vanilat. Branza de vaci pentru umplutura se trece prin sita si se amesteca apoi cu galbenusurile, grisul, smantana si zaharul.
Incearca si Aluat pentru rulade si pateuri
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite