Aluaturi

Reteta Puseuri

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:30m 
bea_medro postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se dizolva drojdia cu 1 lingura de zahar in laptele caldut. Se pune intr-un castron faina, se amesteca cu margarina, se adauga 1 galbenus de ou, prafu

ingrediente

   faina-500g
   oua- 2 bucati
   margarina (unt
   untura)-250 g
   lapte-150 ml
   zahar- 4 linguri
   1 praf sare
   1 lingura cacao
   1 lingura gem (prune)
   drojdie-25 g
   esenta de rom
   1 farfurie nuca macinata

mod de preparare

Se dizolva drojdia cu 1 lingura de zahar in laptele caldut. Se pune intr-un castron faina, se amesteca cu margarina, se adauga 1 galbenus de ou, praful de sare si drojdia dizolvata in lapte. Se framanta aluatul si se lasa 15-20 minute la crescut.


Umplutura: se amesteca nuca macinata, cu 2 albusuri batute spuma, cu cacao, 3 linguri de zahar, gem, esenta de rom.


Se imparte aluatul in 4 parti egale, se intinde cate o foaie sub forma de dreptunghi, se intinde apoi umplutura, se ruleaza, se unge cu un galbenus de ou pe deasupra, se taie bucati late de un deget, apoi se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit aproximativ 20 min.
Se serveste ca desert. Alte retete recomandate:
Incearca si Rasucite cu budinca
Daca ti-a placut reteta noastra "Puseuri" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.