Se dizolva drojdia cu 1 lingura de zahar in laptele caldut. Se pune intr-un castron faina, se amesteca cu margarina, se adauga 1 galbenus de ou, prafu
Se dizolva drojdia cu 1 lingura de zahar in laptele caldut. Se pune intr-un castron faina, se amesteca cu margarina, se adauga 1 galbenus de ou, praful de sare si drojdia dizolvata in lapte. Se framanta aluatul si se lasa 15-20 minute la crescut.
Umplutura: se amesteca nuca macinata, cu 2 albusuri batute spuma, cu cacao, 3 linguri de zahar, gem, esenta de rom.
Se imparte aluatul in 4 parti egale, se intinde cate o foaie sub forma de dreptunghi, se intinde apoi umplutura, se ruleaza, se unge cu un galbenus de ou pe deasupra, se taie bucati late de un deget, apoi se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit aproximativ 20 min.
Se serveste ca desert. Alte retete recomandate:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataCui nu-i plac clatitele? Eu zic ca sunt delicioase, mai ales daca le serviti cu dulceata proaspata de capsuni.
Clatite cu capsuniIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii