Rasucite cu budinca

Pentr aluat: Se prepara o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar si una de faina - peste care se toarna laptele caldut. Se lasa la umflat cam 10-15 mi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Rasucite cu budinca

Ingrediente

  • Aluat: 300 gr faina
  • 20 gr praf budunca vanilie
  • 2 linguri de zahar
  • un varf sare
  • 25 gr unt topit
  • 160 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 3 gr drojdie uscata
  • Pentru uns aluatul: putin ulei
  • 50 gr unt topit
  • Glazura: 3 linguri de zahar pudra
  • 1 lingura lapte ( eu am pus lapte de cocos)

Mod de preparare

Pentr aluat:

Se prepara o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar si una de faina - peste care se toarna laptele caldut. Se lasa la umflat cam 10-15 minute.

Cand se umfla maiaua, se rastoarna peste celelalte ingrediente si se pune totul la framantat la robot, cam 10 minute.

Am lasat aluatul 50 min sa dospeasca, pana si-a dublat volumul.

Apoi l-am framantat sa scot aerul si l-am lasat 5 minute sa se odihneasca. Am intins apoi aluatul cu sucitorul si l-am uns cu putin ulei. L-am lasat cam 5 minute, dupa care l-am luat in mana si-am inceput sa-l intind, asezandu-l pe-o fasie lunga de hartie de copt. Procedura este identica cu tehnica placintei intinse. Se trage de aluat pana se subtiaza. Varianta asta n-am facut-o foarte subtire. Apoi am uns toata foaia cu untul topit si-am impartit-o vizual in 3. Am pliat prima bucata, a doua parte. Am pus budinca (facuta dintr-un plic dizolvat in 500 ml lapte) care inca nu era foarte rece.

Am pliat fasiile din ambele parti. Si-am intors pe burta aluatul cu ajutorul hartiei de copt.

Incepem sa taiem fasii de 2 cm latime si sa sucim fiecare "felie" avand grija ca marginile aluatului sa fie dededesubt. Am lasat aluatul la loc caldutz (in cuptor pe care-l incalzisem inainte pana la vreo 50 grade) vreo 30 minute.

Apoi am scos din cuptor tavile, am incins cuptorul la 180 grade si-am pus tavile. S-au copt cam in 10-15 minute.

Cand au fost gata, dupa ce s-au racit, le-am uns cu glazura din pudra si lapte de cocos, iar pe altele le-am uns cu laptic de cocos si le-am pudrat cu zahar.
Reteta Rasucite cu budinca a fost propusa de seima

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Toba de porc
Bucataras.RO

Toba de porc

Pentru toti iubitorii de mezeluri de casa: va invit sa salivati :D

Toba de porc
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola