Tarte chinezesti cu crema de ou

Tartele chinezesti cu crema de ou sunt delicioase si usor de preparat. Pentru aceasta reteta de tarta aveti nevoie de oua, zahar, unt, lapte

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Tarte chinezesti cu crema de ou

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta:
  • 200 faina
  • 50 g zahar pudra
  • 100g unt rece
  • Pentru crema de ou:
  • 3 oua
  • 80 g zahar +100ml apa fiarta
  • 100 ml lapte

Mod de preparare

Pe masa de lucru cernem faina impreuna cu zaharul pudra, iar peste adaugam untul taiat bucati. Amestecam totul foarte repede pana se formeaza un aluat nisipos, continuam sa amestecam totul pana obtinem un aluat omogen pe care il strangem intr-o mingiuta; daca aluatul vi se pare prea moale, il puteti pune in frigider pentru 20 de minute.
Pentru crema de ou dizolvam zaharul in cei 100ml de apa fiarta, lasam lichidul cu zahar sa se raceasca complet, amestecam laptele rece cu zaharul diluat in apa, punem totul intr-o cana gradata.
Separat, intr-un castron batem USOR cele 3 oua, ideea e sa le batem astfel incat sa devina o masa omogena, nu sa faca spuma, adaugam compozitia de lapte si zahar la amestecul de oua. Pentru a obtine un lichid cat mai omogen, strecuram compozitia inapoi in cana gradata, luam niste forme de tarta si le "captusim" cu aluatul format mai devreme. Vom incerca pe cat posibil sa le captusim cu un strat de aluat mai subtire, nu foarte gros.
In fiecare forma captusita turnam cu grija compozitia din oua si lapte (folosind cana gradata, ne va ajuta sa turnam mai bine compozitie in tarte. reusind astfel sa nu dam pe afara nici macar un strop din compozitia de oua si lapte)
Umplem formele, lasand sa se vada numai un pic din aluat, dam la cuptorul incins, in jur de 25-30 de minute, sau pana observam ca in interiorul tartelor s-a format o budinca mai tare, daca miscam tava usor si observam ca lichidul din ele inca se mai clatina, atunci mai lasam cateva minute la cuptor.

Nu vom coace tartele prea tare caci budinca din ele se va arde, si nici nu le vom putea scoate din forme. Le lasam la racit dupa care le putem scoate din forme


Se servesc reci, eventual pudrate cu zahar.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Prajitura cu fructe
Bucataras.RO

Prajitura cu fructe

poftiti de va-ndulciti, ..... care doriti.....

Prajitura cu fructe
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola