Prajituri

Reteta Amandine

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
andreea-georgiana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Amandine cu ness (reteta video)"
 
Se incepe cu pregatirea blatului penbtru amandine. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.Se adauga apa si

ingrediente

Blat:
   6 oua
   200 g zahar
   30 ml. apa
   30 ml. ulei
   20 g cacao
   8 linguri faina
Crema :
   4 galbenusuri
   200 g zahar pudra
   200 gr Unt
   50 g margarina la pachet
   3 linguri cacao
   1 fiola esenta rom
Sirop:
   400 ml. apa
   150 g zahar
   2 plicuri cappuccino
   1 fiola esenta rom
Glazura:
   150 g ciocolata cu lapte
   50 ml frisca

mod de preparare

Se incepe cu pregatirea blatului penbtru amandine. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza. In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt, se pune compozitia si se coace 30-35 minute. Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.

Crema :
Galbenusurile se amesteca cu 100 g zahar pudra si se pun la bain marie, amestecand incontinuu pana se ingroase.Se lasa la racit.Untul la temperatura camerei se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga 100 g zahar pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Peste unt se adauga crema de ou (dupa ce s-a racit) si se mixeaza bine, se cerne cacaoa peste crema,se pune esenta si se mixeaza pana se obtine o compozitie cremoasa. Se pune la frigider pana se pregateste siropul

Sirop :
Se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit. Blatul taiat in 2 se insiropeaza bine,se pune crema peste si se da la frigider 30 de minute, apoi se pune si cea de-a dou foaie insiropata si se lasa din nou la rece pana la prepararea glazurii.

Glazura:
Ciocolata rupata bucati se pune la bain marie impreuna cu frisca lichida pana se topeste, iar cand se raceste putin se toarna peste prajitura. Se da la rece pana se intareste glazura apoi se proportioneaza. Se orneaza cu frisca dupa preferinta.
Alte retete recomandate:
Incearca si Thumbprint cookies (Prajituri cu gem)
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.