Bomboane fondante

Batoanele sau bomboanele fondante sunt foarte usor de realizat, dar pot fi decorate intr-o multime de culori. Joaca-te cu culorile si cu decorarea bomboanelor si ofera un cadou facut chiar de tine persoanelor dragi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Bomboane fondante

Ingrediente

  • o cana mare de apa
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri de otet
  • ½ de pachet de margarina
  • 300 g faina
  • 300 g nuca macinata sau alune si
  • biscuiti
  • 500 g ciocolata menaj
  • 50 ml ulei.

Mod de preparare

Batoanele sau bomboanele fondante sunt foarte usor de realizat, dar pot fi decorate intr-o multime de culori. Joaca-te cu culorile si cu decorarea bomboanelor si ofera un cadou facut chiar de tine persoanelor dragi

 

Pentru batoanele fondante, se face un sirop bine legat din o cana mare de apa, 1 kg zahar si 2 linguri de otet, peste care se adauga ½ de pachet de margarina. Dupa ce s-a racorit siropul, se adauga 300 g faina prajita - ingalbenita, 300 g nuca macinata sau alune si biscuiti pana se ingroasa. Se fac bilute, batoane sau chiar cutii pentru cadouri si se lasa la intarit timp de 2 ore, apoi se dau prin 500 g ciocolata menaj, topita cu 50 ml ulei pe baie de aburi.

Puteti folosi ciocolata alba pentru decorat, in care sa adaugati diferite nuante de colorant alimentar, iar apoi le puteti orna dupa indemanarea fiecaruia cu pasta de zahar. Daca simti ca-ti tremura mana si stii ca nu ai talent la decorat, poti doar sa presari diferite bombonele pentru decorat in diferite forme si culori, cand inca ciocolata nu s-a intarit de tot.

 

SFAT: Daca alegi sa faci bombonele fondante rotunde, dupa ce le modelezi, pune-le intr-un suport de bomboane compartimentat. Se vor topsi la un capat, dar in acel capat vei putea foarte bine sa pui batul pentru acadea.

Daca nu ai gasit bete pentru acadele, poti sa le inlocuieste cu bete pentru frigarui la care sa le ajustezi lungimea.


Batoanele fondante, se lasa la uscat pe o planseta tapetata cu folie de plastic, inainte de a fi servite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si  linte
3
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
4
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Arc de creveti cu orez basmati
Bucataras.RO

Arc de creveti cu orez basmati

Daca nu as fi scos din greseala cozile de la creveti, ati fi vazut ce "arcuri" frumoase s-ar fi facut din coditele lor, mai...

Arc de creveti cu orez basmati
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!