Mere glazurate

Merele glazurate sunt un desert delicios. Pentru a le prepara aveti nevoie de mere, zahar si esenta de vanilie.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Mere glazurate

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 50 ml apa
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 lingurita otet
  • colorant rosu
  • 4-5 mere.

Mod de preparare

Merele glazurate sunt dulciuri delicioase. Pentru a le prepara merele se spala, se sterg si se pastreaza la frigider (pentru a fi reci) pana in momentul folosirii. Intr-un vas se amesteca zaharul cu apa, otetul, esenta si colorantul. Se pune vasul pe foc si se lasa sa fiarba pana cand se obtine un caramel legat, uniform. Drept colorant se poate folosi suc de sfecla rosie sau sirop de la dulceata din fructe de soc.
In fiecare mar se infige cate un bat de frigaruie. Merele se trec apoi prin caramel, se scurg bine si se pun pe o farfurie din ceramica, umezita inainte cu apa sau pe hartie de copt, pentru a se dezlipi usor dupa ce se racesc.


Merele glazurate se pot trece imediat si prin nuci macinate, alune, migdale, bombonele colorate sau nuca de cocos.

Sursa acestei retete este blogul culinar truedelights

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Zarzarasi cu miere
3
Gogosi

Zarzarasi cu miere

Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...

Zarzarasi cu miere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Limoncello
Bucataras.RO

Limoncello

Limoncello este un lichior de lămâie originar din sudul Italiei (peninsula Sorrento). Cum localnicii țin mult la...

Limoncello
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!