Bomboane, figurine

Reteta Trufe cu Cous-Cous

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Intr-o cratita se amesteca apa, laptele de soia, mierea si sarea si se pune pe foc. Cand a inceput sa clocoteasca se adauga Cous-Cous-ul amestecat cu

ingrediente

   1-1/2 cana apa
   1-1/2 cana lapte de soia
   3/4 cana miere
   un praf de sare
   1-1/2 cana Cous-Cous
   2 linguri cacao
   3/4 cana pudra de migdale
   esenta de vanilie
   fulgi de cocos
   esenta de rom
   cacao
   esenta de migdale
   amestec de nuci (fistic
   migdale) tocate
   gem de caise / portocale

mod de preparare




Intr-o cratita se amesteca apa, laptele de soia, mierea si sarea si se pune pe foc. Cand a inceput sa clocoteasca se adauga Cous-Cous-ul amestecat cu cacao. Cand incepe sa clocoteasca se face focul mic si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute (tot lichidul se va absorbi). Se ia de pe foc, se adauga praful de migdale, se amesteca.Se intinde compozitia intr-o tavita, se acopera cu un prosop umed si se lasa sa se raceasca.


Se imparte compozitia in trei:


- in prima se adauga esenta de vanilie si se "framanta" putin; cu mana umezita se fac bile. Se ung palmele apoi cu gem, se rostogoleste fiecare bila intre palme pana se imbraca in gem; se dau prin fulgi de cocos.


- in a doua se adauga esenta de rom. Se fac bile la fel ca si precedentele doar ca la final se dau prin cacao.


- in a treia se adauga esenta de migdale. Se fac bile la fel ca si primele doar ca la final se dau prin amestecul de "nuci".


Din aceasta compozitie rezulta 30 de trufe
Reteta Trufe cu Cous-Cous a fost propusa de CristinaK





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Rulada de biscuiti cu nuca de cocos
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe cu Cous-Cous" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Bomboane, figurine

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.