Budinci

Reteta Bonet

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Am amestecat galbenusurile si ouale cu o jumatate din cantitatea de zahar. Am mixat si am adaugat cacaoa si pricomigdalele

ingrediente

   4 galbenusuri
   2 oua intregi
   200 gr zahar tos
   80 gr cacao
   100 gr amaretti (pricomigdale)
   1 litru lapte
   1 paharel de rom

mod de preparare

1. Am amestecat galbenusurile si ouale cu o jumatate din cantitatea de zahar. Am mixat si am adaugat cacaoa si pricomigdalele farimitate si apoi am varsat incetisor laptele cald.


2. Cealalta jumatate de zahar am pus-o la facut zahar ars adica direct in tava in care urma sa coc bonet-ul.


3. Am varsat apoi compozitia peste zaharul ars si tava am pus-o intr-alta tava mai mare care avea apa in ea ca sa se coaca la aburi sau pe aburi.


4. Am copt la 180°C cred ca cel putin o ora, in orice caz nu se scoate nimic din cuptor pina ce scobitoarea bagata in centrul chestiei nu iese uscata, evident ca toata povestea asta a fost facuta cu o zi inainte de cina la care am servit-o, asa s-a odihnit toata noaptea si a avut timp sa se raceasca.
Pofta buna!





Reteta Bonet a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro





Alte retete cu pricomigdale gasiti aici:


Tarta Amaretto ,


Cheesecake cu menta si piersici ,


Tort cu crema de nectarine
Incearca si Terina cu miere si gorgonzola
Daca ti-a placut reteta noastra "Bonet" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Budinci

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite