Retete dietetice!
Pentru budinca de vanilie, se pune intr-un vas, amidonul si se dilueaza cu putin lapte. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca. La fel, se pregateste si budinca de cacao (cu ingredientele mentionate la ea), dar in alt vas. Se pun ambele vase la foc mic si se amesteca continuu in ele, cu un tel. Pentru a va descurca mai bine, vasul cu budinca de cacao se ia de pe foc dupa ce s-a incalzit, continuand sa se lucreze la vasul cu budinca de vanilie. In aceasta din urma, se amesteca pana cand se ingroasa si se ia de pe foc. Imediat, se pune din nou vasul cu budinca de cacao la foc si se amesteca si in acesta pana cand se ingroasa. Se umezeste cu apa rece o forma din silicon, iar cu ajutorul a doua lingurite, se ia din fiecare budinca si se asaza in forme, la intamplare. Se lasa sa se raceasca, dupa care se poate scoate budinca din forme si se poate servi.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi...
Coltunasi de post cu gemDupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!
Ciorba ruseascaAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii