Faina de cereale se prepara amestecandu-se cantitati egale de aproximativ 250 g cereale (orz, ovaz, grau, mei).
Faina de cereale se prepara amestecandu-se cantitati egale de aproximativ 250 g cereale (orz, ovaz, grau, mei). Se spala sub jet de apa, se strecoara bine, apoi se prajesc usor intr-o oala de fonta, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Se rasneste amestecul de cereale si se obtine o faina. Se separa de tarate cu ajutorul unei site. Se amesteca 4 linguri de faina cu 1 l apa clocotita si se fierbe pana ajunge la consistenta unei smantani sau a unei budinci. Se adauga marul taiat cubulete, stafidele, prunele uscate, taiate marunt, mierea, praful de scorfisoara si nuca macinata.
Se serveste calda sau rece. Alte retete recomandate: Budinca de mere Tarta cu Chec cu mere fructe
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii