Budinci

Reteta Budinca de clatite la cuptor

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Budinca de conopida (Reteta Video)"
 
CLATITELE
1. Puneti faina intr-un castron. Faceti o gaura in centru, adaugati ouale si jumatate din lapte si bateti bine astfel incat sa obtineti o co

ingrediente

   CLATITE ( 1 portie : 8 foi): 100 g. faina (inlocuiti 2 linguri de faina cu 2 linguri de cacao)
   2 oua
   batute usor
   300 ml. lapte obisnuit sau batut
   15 g. unt
   topit
   ulei pentru prajit
   1 lingura de zahar tos
   UMPLUTURA: 8 banane
   taiate rondele
   3 linguri rom
   1 lingura zahar
   1/2 portocala
   zeama si coaja rasa
   SOSUL DE MIERE: 25 g. unt
   25 g. faina
   300 ml. lapte
   1 lingura miere
   15 g. migdale felii(fulgi)

mod de preparare

CLATITELE


1. Puneti faina intr-un castron. Faceti o gaura in centru, adaugati ouale si jumatate din lapte si bateti bine astfel incat sa obtineti o compozitie semi-lichida. Lasati sa stea 1 ora.


2. Prajiti cate un polonic de compozitie intr-o tigaie de teflon cu fundul gros. Intoarceti dupa 40- 60 secunde, apoi mai lasati-le inca 30- 40 secunde.


3. Asezati foile pe o farfurie si acoperiti-le cu hartie pergament.





UMPLUTURA:


1. Incalziti cuptorul la semnul 5 sau 190 grade C. Taiati bananele rondele.


2. Amestecati intr-un vas bananele, romul (eu am pus esenta de rom), zaharul si zeama+coaja de portocala.


3. Intindeti clatitele pe masa si puneti umplutura in parti egale pe fiecare clatita.


4. Rulati clatitele si taiati-le in bucati de 2,5 cm lungime.


5. Aranjati bucatile de clatite intr-un vas termorezistent, tapetat in prealabil cu unt.





SOSUL DE MIERE:


1. Incalziti intr-o tigaie untul.


2. Adaugati faina si prajiti 1 minut, amestecand continuu.


3. Luati apoi tigaia de pe foc si adaugati laptele treptat, amestecand bine. 4. Puneti tigaia inapoi pe foc, lasati sa dea in clocot, amestecand bine si lasati sa fiarba la foc mic 2 minute, pana se ingroasa sosul.


5. Lasati sa se raceasca, apoi adaugati mierea, amestecand bine.





Turnati sosul peste clatite, presarati coaja de portocala si fulgii de migdale


Bagati vasul in cuptor si coaceti 12-15 minute, pana se rumenesc migdalele.



Serviti fierbinte, sau rece.


Pofta buna!





Reteta Budinca de clatite la cuptor a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro





Alte retete cu clatite gasiti aici:


Tort de clatite cu portocale si frisca,


Clatite cu pere caramelizate,


Mere in coca de clatite
Incearca si Budinca de cozonac III
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de clatite la cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Budinci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.