Budinci

Reteta Budinca de cozonac III

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:10m 
aldaesme postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Preincalziti cuptorul (160 C, 2-3). Se pun stafidele intr-o canita cu alcolul
2. Se taie cozonacul in felii de 1 cm grosime; taiati coaja (option

ingrediente

   3 linguri stafide
   2 linguri rom
   coniac sau amareto
   250 gr cozonac
   3 oua
   3 linguri zahar pudra
   500 ml lapte
   vanilie
   1 lingura gem piersici
   cald
   zahar pudra pentru ornare

mod de preparare

1. Preincalziti cuptorul (160 C, 2-3). Se pun stafidele intr-o canita cu alcolul

2. Se taie cozonacul in felii de 1 cm grosime; taiati coaja (optional). Se taie feliile de cozonac in 2 sau in 4 in functie de marimea lor, astfel incat sa aiba forma oarecum triunghiulara. Se aseaza estetic pe fundul formei, relativ una peste alta.

3. Intr-un vas rezistent se bat bine cele 3 oua cu zaharul. Laptele cu vanilia se fierb, apoi se varsa amestecand continuu peste oua.

4. Se trece compozitia cu ouale printr-o sita si se varsa peste cozonac. Se pune forma intr-o tava cu apa calda si se da la cuptor pentru aproximativ 40 – 45 minute pana crema se prinde si devine aurie.

5. Se scoate budinca din cuptor si cat inca este calda se unge cu gemul de piersici incalzit.

Observatii:

In conditiile in care cozonacul nu e dulce, se ajusteaza cantitatea de zahar indicata.
Se presara cu zahar pudra si se serveste calda sau rece.
Incearca si Budinca de gris cu lapte
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac III" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Budinci

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite