Budinci

Reteta Budinca de gris

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Budinca de conopida (Reteta Video)"
 
Deci, se bat galbenusurile cu zaharul, se pune grisul, apoi albusurile batute spuma.
Se amesteca cu spatula,asta e aluatul.
Se pune intr-o forma rotun

ingrediente

   4 oua
   4 linguri de zahar
   1 cana gris
   1 l lapte
   zahar vanilat
   1 pahar zahar
   coaja de lamaie
   Facultativ:1 albus
   zahar pudra
   fructe pasate

mod de preparare

Deci, se bat galbenusurile cu zaharul, se pune grisul, apoi albusurile batute spuma.


Se amesteca cu spatula,asta e aluatul.


Se pune intr-o forma rotunda sau in tava de muffins.


Se fierbe laptele impreuna cu zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie.


Scoatem din forma, turnam laptele firbinte peste fiecare forma,le lasam sa absoarba laptele.


Se lasa la FRIGIDER pt cateva ore, apoi se servesc ca atare sau cu spuma facuta din albus batut cu zahar pudra in care se adauga fructe pasate (capsuni,zmeura,afine etc)-eu am folosit zmeura.



Pofta buna!





Reteta Budinca de gris a fost propusa de Alis pe forum culinar.ro





Alte retete de budinca gasiti aici:


Budinca de gris cu lapte,


Budinca de gris cu mere,


Budinca de gris cu miere
Incearca si Budinca de castane cu frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Budinci

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.