Se pune pe foc intr-o cratita laptele cu vanilia si zaharul. Cand incepe sa fiarba se pune grisul, putin cate putin (in ploaie), amestecind mereu cu lingura. Se adauga sare si se lasa sa fiarba pana se obtine o mamaliguta moale.
Se ia de pe foc si se adauga untul, se amesteca si se lasa sa se raceasca. Se pun galbenusurile unul cate unul, stafidele si albusurile batute spuma. Se amesteca usor si se asaza in forma de budinca unsa cu unt (forma speciala cu capac inchis ermetic). Forma se pune intr-un vas cu apa clocotita si se lasa sa fiarba 40 min.
Se serveste cu sodou de vin sau cu sodou de ciocolata.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu crema de budinca de vanilie
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe