Budinci

Budinca de orez cu vin si scortisoara

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se fierbe orezul cu vinul si 5 linguri de zahar, pina ce se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se freaca cu untul si cu alte 5 linguri de zahar. S

ingrediente

   200 g orez
   1 litru vin rosu
   10 linguri zahar
   1 lingurita scortisoara
   150g unt
   6 oua
   1 praf sare
   unt si pesmet pentru forma
   zahar pudra

mod de preparare

Se fierbe orezul cu vinul si 5 linguri de zahar, pina ce se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se freaca cu untul si cu alte 5 linguri de zahar. Se adauga galbenusurile unul cite unul, amestecind bine, apoi scortisoara, sarea si spuma de la albusuri. Se pune intr-o forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet, se da la cuptor si se tine pina se rumeneste (30-40 minute). Se rastoarna pe farfurie si se pudreaza cu zahar pudra.
Incearca si Budinca de gris
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu vin si scortisoara" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Budinci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite