Budinci

Budinca de piscoturi

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Intr-o forma rotunda de tabla cu peretii drepti, bine unsa cu unt, se pun piscoturile asezate in rinduri incrucisate iar intre rinduri se pun stafidel

ingrediente

   150 g de piscoturi
   100 g stafide
   o bucatica de unt
   fructe din dulceata
   crema (1/2 litru lapte
   120 g zahar vanilat
   4 oua) si sirop (200 g zahar tos)

mod de preparare

Intr-o forma rotunda de tabla cu peretii drepti, bine unsa cu unt, se pun piscoturile asezate in rinduri incrucisate iar intre rinduri se pun stafidele si fructele taiate in bucati mici. Ultimul rind de piscoturi trebuie sa fie mai jos decit marginea formei. Separat, se face crema de vanilie punind laptele, vanilia si zaharul la foc redus pina se topeste zaharul. Intr-un castron, se amesteca bine 2 oua intregi si 2 galbenusuri fara sa fie batute spuma. Se toarna incet laptele peste oua, amestecind mereu. Se strecoara si se toarna usor peste piscoturile din forma. Dupa 10 minute se acopera forma si se pune sa fiarba la cuptor in baie de apa. Cind e gata, se lasa sa se racoreasca in forma, apoi se rastoarna si se serveste cald cu sirop de zahar ars.
Incearca si Placinta de stevie
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de piscoturi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Budinci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite