Budinci

Reteta Budinca rece

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pun stafidele la macerat cu rom. Se freaca intr-un vas galbenusurile pana devin spumoase. Se toarna peste galbenusuri laptele fierbinte, fiert, in

ingrediente

   500 ml lapte
   200 gr zahar
   vanilie
   6 galbenusuri
   15 gr gelatina
   100 gr fructe confiate
   50 gr stafide
   3 linguri rom
   100 gr piscoturi
   250 gr frisca
Pentru garnitura:
   100 gr frisca
   50 gr fructe confiate

mod de preparare

Se pun stafidele la macerat cu rom. Se freaca intr-un vas galbenusurile pana devin spumoase. Se toarna peste galbenusuri laptele fierbinte, fiert, in prealabil, cu zaharul si vanilia, putin cate putin, amestecand ca sa nu se taie. Se fierbe crema in bain-marie pana se leaga. Cand crema s-a racit se adauga gelatina desfacuta in apa rece, fructele confiate si stafidele, amestecand bine. La sfarsit se pun piscoturile zdrobite si amestecate cu frisca. Se uda o forma si se toarna in ea compozitia si se pune vasul in frigider 4 ore.
Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca si fructe confiate.





Alte retete de dulciuri:





Tiramisu


Papanasi fierti


Ciocolata de casa
Incearca si Coconut Ice
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca rece" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Budinci

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.