Coconut Ice

Intr-un bol marisor turnam laptele condensat, zaharul peste el si amestecam bine pana totul e perfect omogenizat.Adaugam nuca de cocos si amestecam va

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Coconut Ice

Ingrediente

  • 340 gr nuca de cocos
  • 340 zahar pudra
  • o cutie lapte condensat(400ml)
  • (optional putin colorant roz)

Mod de preparare

Intr-un bol marisor turnam laptele condensat, zaharul peste el si amestecam bine pana totul e perfect omogenizat.Adaugam nuca de cocos si amestecam vartos, asigurandu-ne ca nu au ramas portiuni uscate cu cocos.

Intr-o tava patrata de preferinta punem compozitia, o presam bine cu dosul lingurii incat sa fie compacta si netezim frumos exteriorul.Dupa care o bagam la rece o ora minim, timp in care cocosul va absorbi din umezeala laptelui, iar crema de lapte si zahar se va intari considerabil.

(daca vrem sa folosim si colorantul roz, dupa ce amestecam primele doua,impartim compozitia in 2, adaugam colorant la una din ele, si in tava punem stratul roz la baza,cel alb deasupra)

Si ca sa nu ma plictisesc, impart compozitia in 2, folosesc o tava mai mica pt "coconut ice" si din cealalta jumatate fac bilute, pe care le dau prin nuca de cocos si care iau calea frigiderului.

Dupa o ora sau mai mult putem scoate tava din frigi, scoatem compozitia cu tot cu folie si taiem totul patrate/dreptunghiuri si e gata de servit, fiind mult intarita.Putem sa le lasam si mai mult la rece, sau chiar intr-un loc unde sa se usuce si mai tare smile.gif

Bomboanele merg foarte bine puse in hartiute de cofetarie,stiti voi,de-acelea individuale, sau chiar in celofan, prinse la "gura" cu o funda rosie si oferite cadou. La fel de bine va puteti servi si musafirii, sunt foaaarte gustoase si elegante,as zice eu.

Reteta oferita de Anna Foster

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de linte
4
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Clatite pufoase reteta fara zahar
Bucataras.RO

Clatite pufoase reteta fara zahar

Clatite pufoase reteta Iniţial am zis că azi nu fac nimic dulce pentru că pregătisem nişte sărăţele,dar apoi mi-am...

Clatite pufoase reteta fara zahar
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!