Budinci

Reteta Lapte de pasare in crusta caramel

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Chifle cu lapte (reteta video)"
 
Laptele de pasare in crusta caramel sau ille flottante in denumirea lui originala este un desert fin pe baza de lapte, oua, zahar si delicioasa aroma de vanilie.

ingrediente

   150 g + 220 g zahar tos
   100g fulgi migdale
   5 albusuri
   1 lingurita esenta naturala de vanilie
   creme anglaise
Pentru creme anglaise:
   5 galbenusuri
   120 g zahar tos
   1 lingurita amidon(optional)
   230 ml lapte
   1 pastaie de vanilie

mod de preparare

In primul rand preparam creme anglaise:




Se amesteca cele 5 galbenusuri cu zaharul intr-o craticioara. Se mixeaza la viteza mica, pana ce crema se intareste si se albeste (cam 3 minute). Se adauga amidonul si se amesteca bine.




Taie pastaia de vanilie in 2, razuie cu lama unui cutit semintele si adauga-le la amestecul de galbenusuri.




Pune laptele la incalzit pana aproape de punctul de fierbere impreuna cu pastaia de vanilie. Cand este fierbinte toarna-l in fir subtire peste galbenusuri (fara pastaie). Acopera crema cu folie alimentara si da-o la frigider la racit.




Bate albusurile bine impreuna cu cele 150g de zahar tos, apoi imparte-le in boluri mai mici acoperite si pune-le la baie de aburi pentru cateva minute.




Lasa-le apoi in bol sa se raceasca.




Topeste restul de 220g de zahar si formeaza in ce forma doresti "gratare" de zahar ars.




Serveste albusurile in forme individuale cu creme anglaise, deasupra aseaza cosuletele de zahar topit si presara fulgi de migdale.


Laptele de pasare poate fi servit oricand.

Incearca si Budinca de orez cu stafide
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare in crusta caramel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Budinci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.