Orez cu lapte si jeleu de cirese

Chiar daca e foarte cald afara si nu prea ne vine sa dam drumul la foc, acest desert merita. Pus la rece ulterior, e numai bun pe canicula aceasta, racoritor si aromat!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Orez cu lapte si jeleu de cirese

Ingrediente

  • 1,5 cana orez
  • 3 cani de apa
  • 2 cani lapte
  • un praf de sare
  • 3-4 lg zahar (dupa gust)
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 500 g cirese
  • 3 lg zahar
  • 50 ml apa
  • 1 lg amidon

Mod de preparare

Ciresele se spala si se curata de samburi. Se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si se lasa deoparte, timp in care se pregateste orezul.

Se spala orezul in mai multe ape, apoi se pune la fiert impreuna cu cele 3 cani cu apa si praful de sare, intr-o oala cu fundul dublu. Se amesteca mereu pentru a nu se prinde de fund. Cand aproape a scazut toata apa, se toarna laptele fierbinte, se adauga si zaharul dupa gust si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade tot laptele, amestecand continuu. Spre final se adauga si coaja rasa de lamaie, se lasa sa mai dea 2-3 clocote dupa care se ia de pe foc si se acopera oala cu un capac pentru cca 5 minute apoi se lasa la racit.

Ciresele se pun pe foc impreuna cu apa si se lasa sa dea cateva clocote. Amidonul se dizolva in putina apa si se toarna peste cirese, amestecand continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se pregatesc cupele din care se va servi desertul. Se adauga un rand de orez cu lapte, unul de jeleu cu cirese, din nou orez iar deasupra se pune jeleu de cirese.

Se lasa sa se raceasca bine apoi se serveste.

Pofta buna!

Se pot adauga si stafide in orez, dupa gust!

Cantitatea de zahar poate diferi in functie de gustul fiecaruia!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Desert pancakes cu mere (de post)
Bucataras.RO

Desert pancakes cu mere (de post)

Când aveți poftă de un desert rapid, de post, vă recomand să încercați aceste clătite americane cu mere....

Desert pancakes cu mere (de post)
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!